Learning & Development met maatschappelijke impact
Wat is Junior Board?
Junior Board is een Learning & Development programma voor young professionals dat talentontwikkeling en maatschappelijke impact actief verbindt en kruisbestuiving tussen het bedrijfsleven en de culturele sector stimuleert. Jonge talenten uit het bedrijfsleven worden verbonden aan een culturele instelling om bij te dragen aan een maatschappelijk doel. Het programma is divers, gaat over sectoren, verschillende achtergronden en generaties heen. En duurzaam; de focus ligt op het bouwen van relaties en een netwerk voor de toekomst.
Junior Board is in Nederland uniek en speciaal door DDJ& ontwikkeld. In tegenstelling tot andere initiatieven voor millennials wordt hiermee een daadwerkelijk nieuwe manier van samenwerken over sectoren heen bereikt.
Purpose Driven
Meer en meer verlangen we zingeving en verdieping in ons dagelijks werk. Dat geldt helemaal voor young professionals; de ‘millennials’. Zij willen maatschappelijk verantwoord werken, waarbij een hoger salaris niet zonder meer een rol speelt. (HR) managers zijn op zoek naar oplossingen om hun talenten een brede ervaring te laten opdoen om zich versneld en breed georiënteerd te kunnen ontwikkelen. Tegelijkertijd zijn voor culturele instellingen nieuwe vormen van ondernemerschap, nieuwe samenwerkingsverbanden en outside-the-boxstrategieën van cruciaal belang, om ook diezelfde millennials generatie te vinden en binden.
Voor deze uitdagingen biedt Junior Board-programma van DDJ& een oplossing.
Drie uitdagingen, één oplossing
Young Professional
Als Junior Board-lid voor een culturele instelling ontwikkelen jonge professionals zich persoonlijk door workshops, masterclasses en het praktijkgericht oplossen van cases, die bijdragen aan een maatschappelijk doel. Een young professional kan zodoende hun scope verbreden, maatschappelijke impact genereren, netwerk en CV verrijken en tegelijkertijd een hele bijzondere tijd beleven met gelijkgestemden.
Bedrijfsleven
Voor deelnemende commerciële bedrijven geeft Junior Board een zeer impactvolle executie van hun MVO-beleid: naast een zeer welkome jaarlijkse (financiële) bijdrage aan een culturele instelling, en dus aan ons nationaal erfgoed, bieden zij een zeer waardevol Learning & Development programma aan hun young potentials. Oftewel, winst op meerdere fronten én een non-traditionele aanvulling van klassieke sponsoring. Een onderscheidende en directe manier om maatschappelijke betrokkenheid te tonen.
Culturele instelling
De culturele instelling profiteert direct van de kruisbestuiving: in zowel fondsen als expertise. Maar ook een waardevolle kans om de inzichten, capaciteiten en netwerken van een voorheen ongrijpbare doelgroep aan zich te binden. Met mogelijke verlenging van deze samenwerking in de toekomst, van sponsorship tot Raad van Toezicht. De culturele instelling helpt zo ook mee een nieuwe generatie ondernemende en betrokken toezichthouders klaar te stomen.
Wie zijn de deelnemers?
Een Junior Board is een team van 7 tot 10 talenten in de leeftijd tot 35 jaar. Naast hun reguliere werk in het bedrijfsleven zetten zij zich gedurende één jaar in voor een gerenommeerde culturele instelling.
Deze talenten hebben circa 4 – 10 jaar waardevolle werkervaring en willen deze opgedane kennissen expertise graag inzetten voor een maatschappelijk doel. Hun werkgevers geven de high potentials de kans om zichzelf – persoonlijk en managerial – te ontwikkelen in een totaal nieuwe omgeving. Corporates bekostigen de deelname aan dit professionele Learning & Development programma en stellen (werk)tijd ter beschikking.
Hoe ziet het programma eruit?
Op basis van interviews met alle betrokkenen stelt DDJ& een op maat gemaakt ontwikkel-programma van één jaar op. Met elk kwartaal een relevante, eigen thema. Bij elk thema wordt een real life casus vanuit management team of Raad van Toezicht neergelegd. De thema’s krijgen inhoudelijke invulling door middel van masterclasses en interactieve bijeenkomsten met inspirerende gastsprekers.
Binnen de Junior Board wordt de opgedane kennis en inspiratie naar de praktijk gebracht. De casussen resulteren vervolgens in waardevolle oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de totstandkoming van een concept gericht op millennials, concrete verbeterinitiatieven voor de bezoekers- of donateurbeleving en nieuwe online engagement.
En verder...
…vinden er naast de themabijeenkomsten (1 of 2 per kwartaal) ook werkgroepen plaats, al dan niet in subteams, waarin wordt gewerkt aan concrete projecten. Dit vraagt een tijdsinvestering -deels in de avonduren- van 4 tot 8 uur per maand (met mogelijke piekperiodes bij workshops en events).
…zijn Junior Board-leden natuurlijk van harte uitgenodigd bij sociale evenementen,
teambijeenkomsten en bij belangrijke voorstellingen. Dit geeft hen de gelegenheid om de artiesten, directie, medewerkers en zakelijke partners van de organisatie beter te leren kennen.
De kracht van DDJ&
DDJ& Junior Board wordt begeleid door Managing Directors David Dixon en Bram de Jaeger, Business Development Manager Iris van den Akker en Social Entrepreneur Claire Dussenbroek. En daar ligt de kracht van DDJ&: een unieke combinatie die je niet zo 1, 2, 3 elders tegenkomt. Samen hebben zij vele decennia aan relevante ervaring in zowel de non-profit sector als het bedrijfsleven. Expertise die hen als geen ander in staat stelt een voor alle stakeholders waardevol programma op te zetten, te implementeren en op kwaliteit te monitoren en bij te sturen.
Winnaar SponsorRing 2019
Nadat DDJ& in 2016 succesvol de Associate Board van non-profit organisatie Project Explorer in New York heeft helpen opzetten en trainen, ontwikkelden we in 2017/2018 specifiek een propositie voor de Nederlandse situatie. In maart 2019 startte het eerste Junior Board-programma bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA).
Het Junior Board-programma bij ITA heeft de SponsorRing 2019 gewonnen.
Een geweldige waardering in het jaar van lancering!
Testimonials
Ivo van Hove, directeur ITA
»Het Talent Center van ITA trekt jonge, talentvolle mensen uit binnen- en buitenland. Zij leren niet alleen van ons, maar wij ook van hen. Zo blijft ITA open staan voor nieuwe ontwikkelingen en de creatieve ideeën die deze talenten meebrengen.«
Maurits Musch, Head Business Development ITA
»Wat een feest om te werken met deze gedreven young professionals. Hun energie en inzicht komen zo van pas bij de verschillende complexe uitdagingen in onze eigen organisatie.«
Floor van der Heijden, Junior Board ITA
»De workshop storytelling combineerde de verschillende werelden van theater en corporate op unieke manier. Een coach en acteur van het ensemble hielpen mij mijn presentatietechniek aan te scherpen met aandacht voor mijn eigen stijl en authenticiteit. Dit pas ik nu direct toe in mijn dagelijkse werk.«
De evaluatie met bestaande Junior Board-leden laat zien dat het programma met een dikke 8 wordt beoordeeld.
De komende jaren blijft de groep van betrokken millennials en corporates groeien, omdat DDJ& elk jaar nieuwe Junior Boards opzet bij meerdere culturele instellingen en goede doelen.
Enthousiast geworden?
Wij gaan heel graag met je in gesprek over wat deelname aan Junior Board voor jouw
organisatie kan betekenen! Neem contact op met Iris van den Akker, Business Development Manager: iris@dixon-dejaeger.com